Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website gebruikt cookies en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website om deze te analyseren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie en advertenties te zien krijgt. Door hiernaast op akkoord te klikken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.

Akkoord
Niet akkoord

Recept: vijgenmarmelade

Ieder seizoen heeft zijn eigen fruit. Mocht je toevallig een fruitboom in je tuin hebben, dan weet je dit natuurlijk als geen ander. Maar wat als je fruitboom nou zoveel fruit geeft, dat je het niet op krijgt? Maak er marmelade van! En het mooie is, dat het zoete van een marmelade erg goed past bij onze patés en oer-Hollandse charcuterie.

Wij hebben een marmelade gemaakt met heerlijke vijgen, maar je kan deze vervangen voor alle soorten fruit.  


Dit heb je nodig:

500 gram fruit – in ons geval vijgen;

  • 200 gram (gelei)suiker;
  • 1 eetlepel water;
  • 50 gram fijngehakte hazelnoten;
  • 50 gram gekonfijte sinaasappelschil, fijngehakt;


Zo maak je het:

  1. Was de vijgen en verwijder eventuele steeltjes, blaadjes en dergelijke;
  2. Snij de vijgen in 4 en doe ze in een pan met de suiker en een eetlepel water;
  3. Kook het geheel ongeveer 15 minuten tot de vijgen mooi zacht zijn. Gebruik je ander fruit, dan kan het zijn dat het fruit wat langer moet koken tot het zacht is;
  4. Pureer het geheel met een staafmixer. Bepaal zelf hoe grof je het geheel laat;
  5. Voeg de fijngehakte hazelnoten en gekonfijte sinaasappelschil toe;
  6. Giet de marmelade in goed schoongemaakte weckpotten en doe de deksel erop. Laat de potten met de deksel naar onder voor 15 minuten afkoelen op een schone doek.
  7. Zet de weckpotten weer rechtop en laat nu volledig terugkoelen.

Serveer de marmelade bij bij een mooie hartige paté, zoals bijvoorbeeld onze paté de campagne