Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website gebruikt cookies en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website om deze te analyseren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie en advertenties te zien krijgt. Door hiernaast op akkoord te klikken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.

Akkoord
Niet akkoord

Recept voor rode uiencompote

Dat onze paté lekker is voor bij de borrel, dat hoeven we je vast niet te vertellen. Maar doe eens gek en serveer bijvoorbeeld onze paté en croûte eens als voorgerecht. Lekker met rode uiencompote en frisse salade met witlof.

Die rode uiencompote kan je natuurlijk kant-en-klaar kopen, maar zelf maken is zoveel lekkerder en super makkelijk!

Dit heb je nodig:

  • 4 grote rode uien
  • 75 gram boeren roomboter
  • 125 ml rode port
  • 50 gram bruine basterdsuiker
  • 50 ml aceto balsamico
  • 50 ml kikkoman sojasaus

Zo maak je het:

  1. Snij de uien in grove ringen en bak ze vervolgens op middelhoog vuur aan in de boeren roomboter tot ze zacht zijn. Let op dat de uien niet kleuren!
  2. Als de uien zacht zijn voeg je port, suiker, aceto balsamico en de sojasaus toe, totdat de uien net onder staan. Staan de uien niet onder? Geen paniek, voeg dan gewoon wat water toe.
  3. Laat het geheel op een zacht vuurtje pruttelen voor ongeveer 1,5 uur. Roer wel even om de 10 minuten in je pan.
  4. De compote is klaar als al het vocht is verdampt. Blijf dus goed opletten dat het niet aanbrandt.
  5. Schep je uiencompote in goed schoongemaakte potjes en bewaar het in de koelkast. De compote is het lekkerst als je haar even op kamertemperatuur laat komen.